saat paling indah

20101227

me sad

arini aku dpt 1 berita happy, interview tu la walaupon aku nervous
DAN 1 berita sedeh!!!!!
huwaaa..sedehla...tention pon ade...mungkin bukan rezeki aku...-_-




u guys...pray 4me ya....mintak2 aku berjaya dlm interview esok...insyaAllah~

n.e.r.v.o.u.s

hye canteks maness...bbrp minggu nie...aku dok intai jek blog-blog orang...bace-bace..komen-komen...sebabnye aku malas nak update blog...pikir-pikir..tak tau nak tulis ape...
best bace blog-blog nie..lagi-lagi blog-blog mereka yg sedang bertungkus lumus buat preparation nak kawen...wahhh...miss that moment...kejam celik, tak terase da dekat setaun lima bulan aku jadik isteri orang...mak orang blom lagik ea =)
owh, arini just nak share...esok..aku ada interview...
TETAPI..walau da banyak kali interview...rasa nervous tu TETAPPPPPPPP ADA....
wahhh...camane nak ilangkan ye?



esok interview, arini baru aku diberitahu....-_-

20101215

limabelasdisemberduaribusepuluh

tgk tajuk....haha...sbnrnye aku tak tau nak letak tajuk ape...tp semangat nak tulis entri ni...haha...
da brp minggu ni, aku asyik dok intai2 blog org je...komen2 je...sebabnye tak tau nak post entri ape...hikhik
facebook plak...aku da jarang bukak da...lg pulak jumaat lepas aku ke butterworth..ikut rombongan penganten, baru arini aku on9 fbook... dan lg pulak, facebook dah tak sehangat dulu...cam da tak best jek..hihi

sekali bukak...nmpakla befday siape arini...arini befday seorang kawan aku...ye kawan....kawan lame...
pernah rase gembira sama2..sedih sama2... arini tergerak la jari jemari aku ni wish befday kat dia.. dan yg paling aku suka....kami da saling memaafkan...aku harap...pengakuan dia tu benar2 la ikhlas dari hati.....da btahun lame da cebisan dendam terpahat di hati masing2..mugkin arini...bertambah usia dia, terbukak hati dia utk memaafkan aku....aku faham...bukan mudah nak memaafkan seseorang, diri aku jugak....susah nak memaafkan orang....

utk dia....happy befday,aku doakan kebahagian kau..dan semoga kau panjang umur... ^_~

happy befday!!
gambar cik google punye






p/s: aku ni manusia biase....aku bukanla kejam sangat nak berdendam ngan orang sampai mati, satu hari nanti...akan terbukak jugak hati aku utk memaafkan mereka...cuma mase belom tiba utk saling bermaafan...

20101201

Hari Besar WakRon dan Syeda

Hye cantek maness, arini aku rase nak update blog...haha, tapi bukan ade kesah pape pon..update kesah org kawen..haha, boleh la kan, namanye pon update. meh tengok gambo meh....aku takde nak menaip entri panjang2...haha,tgk gambar sudah......

WakRon adalah nama glemer beliau..aku pon tak tau kenapa di panggil wakron...dr dulu aku tau nama dia sidek je, tp bila dengar kwn2 dia pangil wakron wakron...haha, aku pon kkdg terpanggil dia wakron jugak... wakron kawan sekampung suami aku, dan bila dia da kawen nie...secara tiba2...wife dia, Syeda jadi kawan aku..haha, camane ntah..takpela..biar ramai kawan, musuh siket2 aje..hahha, bole?

Diorg da nikah, kalau tak silap bulan mei/jun kot aritu...21 nov aritu baru buat majlis sandeng sblh syeda...28hb plak belah Wakron..dah-dah..meh kita tengok gambar...


gambar outdoor mase majlis nikah...


 
lelaki~lelaki...haha



 guesbook table  ^_~

 ikut mereka gi outdoor

us...!
tengs azam..=)

outdoor pic, mase majlis bertandang
crdt to: Mohd Azam

Selamat pengantin baru WakRon dan Syeda!
Pada kamu2 yang nak dapat kan khidmat azam...bole klik kat link sebelah ea...kalau tak klik Like kat sini..hehe

:::psstt waron, kalau kamu bace..aku nak tanye sikit..'da minum??' hikhikhik


20101124

bisikan rindu pada kenangan itu





malam-malam macam nie..tetiba pulak rase sayu, makin nak menjauh, makin dekat pulak...
tetiba pulak, aku rindukan kenangan dulu...nama pon kenangan...ade ke org lupakan kenangan...
lagilah aku manusia biase, manelah boleh lupakan kenangan...tak kira lah ianya sedih ke, gembira ke...atau ianya mungkin kenangan yang melukakan....


20101123

mai telah di 'booked' oleh naim...

20.11.2010 mai tlh bertunang,sunggoh tak sangka dak cute nie nak bertunang,hahaha. Dah jodoh dia kan, apepon aku doakan hubungan itu akan berkekalan...amin~
Aku dengan mai memang rapat sejak dari zaman poli, sebilik,serumah, dan sekelas...macam2 kenangan dengan dia, ade manes ade pahit..
wedding day dia tak tau bila, tapi 2012...wahhh sedehnya mase tu..nanti bila mai da kawen, mesti dia jauh....mengikut suami yg btugas kat penang... =(

ni aku nak share hari gembira cik mai...meh kita tgk gambar meh....hihi


                                                                                                    frenz 4 eva~

mini pelamin and hantaran deco special dr aku utk mai
dibuat dengan penuh rase syg seorg shbt
^_~

 officially booked by naim! yeayy~


 mai dan naim

congrates to my bff on her engagement day...aku doakan kamu dan naim bahagia selama-lama-lama-lamanye! Hari besar yg akan tiba tu, jangan pulak aku dilupakan ye...



20101116

Hilang... =(

Salam....hai semua, pg semalam aku dikejutkan dgn satu berita oleh seorg kawan yg berada kat kuantan tentang seorang kawan yg berada kat kelantan...berita tentang kehilangan kawan aku, Mimie...kawan sekelas dan serumah mase waktu belajar dulu..bila dengar aje berita yg disampaikan tu, aku memang terkejut dan macam tak percaya,sampai aku tanye balik kawan aku tu...'sure ke mimie??'
aku pon satu kan, sure la kawan aku Lisa tu tau yang dlm newspaper tu adalah mimie, takkanlah dia tak kenal kawan serumah dulu...

Lepas letak phone, aku terus capai nset dial phone number mimie, tapi tak dapat...lepas tu, aku terus online, mencari berita tentang mimie di metro edisi pantai timur..tak jumpe jugak..aku google berita ttg mimie...akhirnya aku jumpe dlm blog seseorang yg ade post tentang kehilangan dlm surat khabar, http://duniaitu.blogspot.com/2010/11/gadis-hilang-selepas-15-hari-kenal.html
bila bace berita tu sampai abes, aku terpikir..kenapa sampai kesitu mimie berfikir, hanye kerana seorang lelaki yg baru dia kenal....tapi bila aku fikir balik...kita sendiri tak tau kenapa mimie jadi macam tu smpai benda mcm ni boleh terjadi kan...mungkin khilaf mimie, cepat sgt termakan pujuk rayu org,mungkin jugak mimie di pukau atau kate org dijampi ke kan...mane kita tau..sekarang ni bab-bab memukau ke,mandrem' ke banyak dah berlaku...

Mimie memang asal orang kelantan..lagi berape hari nie, umat islam akan merayakan raye korban...mgkin ramai yg tau kan...org kelantan meriah kalau raye korban ni...bayangkanlah macamane mak ayah dia hadapi sekarang.



Pada aku, kalau betullah memang Mimie buat keputusan nekad utk lari dgn lelaki tu, kalau mereka betol berkahwin takpe lah kan...asalkan Mimie selamat dan tak di apa-apakan, tapi nie...bila aku bace keratan akhbar yg aku upload tu, sah2 lelaki tu menyamar gunakan identiti orang laen dan menyamar jadi polis plak tu...kat situ jek kita tau dah lelaki tu memang ade niat yang tak baik...
Ya Allah, Kau lindungilah sahabatku dimana dia berada..amin..




Sesiape yg terjumpa Mimie ni...laporkanlah pd balai polis yg berdekatan ye...

='(

20101114

s.a.h.a.b.a.t

video

istimewa utk kawan2 kelas...video yg tak sberapa...
sayanggg korang!

maaf kualiti kurang, nak upload size beso tak boleh..ni je yg boleh



p/s: ade ke dak kelas aku bace blog ni..hihi

20101109

Sang Kekasih

Sekarang dah pukul 1.15pagi, mata aku maseh terbuka..mengadap laptop, dengan harapan nak la update blog, tapi, nampaknye satu nie je lah yang aku mampu, apalagi..line celcom broadband lembabbbb sangat..sebab .. meh bace msg dari encek celcom yang baik hati nih "you have exceeded the 5GB/month usage" huh, ntah bila ketika aku lebeh guna, padahal...sekarang aku kekadang jek on9 waktu mlm..kalau dulu siang on9, malam on9...taklah teruk mcm nih,haihhh

eh, arini aku tido tanpa suami.., =( kalau dia ade aku dah tido dah..cik abang kene keje jauh lagi, seminggu sekali lah jumpe pasni, haihhh..apelagi yang bole aku kate 'saye rindu -_-'
mahu mimpikan dia

^_~



gudnite!



p/s: psst, skrg dah masuk ari selasa,mcmanela aku bole lupe, aku maseh blom bgtau kawan aku nama blog ini, aku sudah mungkir janji lah...kejammmnye aku! sorry ye apiz.. -_-'

20101106

blog

hye semua, selamat bercuti pada yang cuti 3 hari sempena deepavali nih..hehe, mane yg cuti sehari je (semalam),arini dah kene kerja lah ye..aku plak sedap bercuti,isnin baru naik kerja, tapi tak kemanalah, sebab encek abang tak bercuti'

kali nie aku nak cita pasal blog, blog sape, blog aku nie lah...
sebenarnye bukan ramai yang tau ade blog nie, dan aku pon tak share link ngan blogger laen, haha, ntah kenapa..hari-hari asyik dok intai je blog orang...best!dpt info,dpt kwn,dpt beli barang..haha, byk blog dah aku bace, ade blog yang best dan lucu sangat entrinya...
bace blog orang best je, kekadang terpikir, bila orang bace blog aku, ntah ape perasaannya...

blog aku nie pon, bukan ade yg istimewa penulisannya, isi nya pon hanyalah biase-biase aje,meluahkan perasaan,berangan nak itu nak ini,haha,dah kira mcm diari dah, tulis sendiri,bace sendiri, tapi ade gak blogger yang perasan blog nih,sbbnye aku mengintai blog diorang dari blog aku nih, haha, kantoi jugak..

memang tak ramai lah yang tau, sedangkan kawan opis yang dok sebelah nie pon tak tau, yang kawannye senyap-senyap je buat blog, 'hye kak iema, kita buat blog nie dah lame,cume tak update je, malas,tau2 ajelah taun lepas line macamane, nak bagitau pada akak, lupe je,lagi pulak malu,hehe, sowie'


ha, lagi sorang kawan sekelas, ntah macamane aku boleh tlepas ckp, dah kantoi,banyak kali dah beliau bertanya, aku asik ngelak aje...haha, malu la blog kosong, tak selalu update, tak macam blog beliau,best bace..banyak info, banayak cerita...'hihi, sowie encek apiz'

semalam, aku dah janji dengan beliau, nak bagitau hari isnin nih..dah janji,kenelah tunaikan...'apiz,ni lah blog aku...yang selama nie ko bertanya -_-, sudi-sudilah menjengah lepas nie ye'

pasni, aku nak share2 link ngan blogger laen, dah lame dah asik jadi silent reader je..
okeh, itu aje..tak berapa pandai utk membuat entri panjang-panjang,haha

malulah~

20101104

rindu~

arini mode: rindu..
korang tau aku rindu kat sape...hehe, aku rindukan anak-anak sedare aku..lagi-lagi yang kat kuantan tu.. tapi,tak bermakna aku tak rindukan yg tiga lagi. yang tiga lagi tu dekat je umah..opss lupe, anak sedare saya hanya ade 6 orang je... 3 orang anak abang yg sulung, 3 orang lagi anak abang yg kedua... ^_~

walaupon kate orang ...apedaaa..."kol/sms kan bole, lagi skrg internet ade...fbook bole,ym bole"
hmmm..memangla canggih, tapi kalau jumpe lagi best, laen rase..bole jalan2...kan.
hmmmm...
nie eizham, duk asrama,dlm sebulan 2/3 kali dia balek,
zizy dan zety
nie lah jadi penghibur,sbb umah dekat
nina,min,biha
yang tiga nie la jauh,kat kuantan, lame dah tak jumpe

sekarang, nina da abes pmr, min pulak da abes upsr,harap-harap diorang dpt result yg ok...
sebab ada exam la diorang tak dapat balek beraye, naik-naik cuti beraye je dah start upsr,
takpelah kan, da exam nak buat camane, tu la yang terase rindu nih, cam lama dah tak jumpe...
-_-'
'ucu rindu korang!'
nenek pon same

20101103

Gerammmmmm sangatttt!!!

arini mmg la..hangin satu badan jek aku..haihh tak tau camane nak citer..
hurmmm...nak luahkan,,tapi aku rase down sgt!
dem!
ni psl claim banci,mohon mahap ye pd yg terase..kalau la ade yg terase...
claim mileage utk pembanci max utk sebulan adalah RM500!
dan aku sebagai bekas pembanci...buat tuntutan takdela sampai max yg di peruntukkan...
takde halla, kalau ape yg aku tuntut tu dikurangkan..
yg jadi hal nya, bila kawan aku yg same tempat dapat full aku punye kene potong, mmg la RM100 tu tak byk pd mereka yg kaya..tapi bg aku ni...dgn nilai mcm tu aku rase byk dah.
aku tak la marah atau geram kan kawan aku yg dpt spt mane dlm borang tuntutan beliau...
aku geram pada...haihhh..malas nk sebut!
hanginnn sangat weh, tiba aku punye dia potong dgn alasan yg aku tak bole terima,haihhh
sangat tak bole terima...yg bezanya, aku kat taman kwn aku kwsn kampung,
tmn dan kampung tsebut ade lah bdepan..bukan jarak beza jauh pon!
babes, macamane aku nak adekan keredhaan utk kekurangan duet tu?????

20101101

aku, mereka dan daunteh

fuhhhh~fuuuuhhh~

bsawang la blog aku,yg tau bsawang pon aku sorg...hehe..bukan ade org bace pon blog ini... =(
sedehnya...., salah sendiri jugak..asyik intai blog org je...xnak share link.
bukan aku sombong, ade lagi rase malu nak share link ngn ramai org..ade bbrp je yg tau,
nanatila..dlm mase tdekat ni, aku nak aktif berblog..hehe

oh, ni nak cite..
aritu gi cameron...best2..hehe...dis time pegi..planning last minute, bukan bdua..tp kami berenam...hehe..sunggoh happy!


kami!



ini cik aween dgn buah hati pengarang jantung beliau,arop!



yang ni plak cik intan dan encek tunangnye



aku plak wajiblah dgn si dia
^_~

walaupon smpi tghr ptg da turun, tp aku rase best sgt!
best tak terkata,penat pon tak terase.



thanks ye aween, sbb ajak aku..happy ngan korang!

muahhhs~

20101023

Hari Bahagia Mereka

Semalam 'kemas-kemas' gambar dalam folder, nampaklah gambar-gambar yang aku rembat dari cik google, gambar-gambar aku, gambar-gambar kawan kawen, bila tengok mane kawan2 sekolah dulu,termenung seketika, 'ramai jugak kawan aku yang dah kawen' dulu-dulu masih lagi beruniform sekolah...

So, arini...aku jadikanlah satu tajuk dalam blog aku nih,,hihi...bolela labu, update blog jgak kan...hihihi
meh kita layan gambar ye,

Asyiqin dan Fairuz
Tmn Rinting*021010
 eqyn adalah schoolmate aku mase kat skolah teknik dulu, kami hidup berjiran mase kat hostel,hehe, dorm beliau bersebelahan dorm aku.

 nie eqyn punya mini dais, untuk majlis nikah

photobooth yg comel!



Fadhli dan Herna
Sri Mendapat*031010

 first time jumpe herna ni, selalu tego2 kat fbook je, buah hati aku kawan dengan Fadhli, so,...bini2 nie kenelah berkawan jugak..=)

gambar ni adelah rembatan dari fbook herna
yang ni pon,..!so sorry ye herna comel



Aimuni dan Anuar
Tmn Rahmat Yong Peng*220510
Time nie,penganten dah gi makan, sebab tu agak bersepah

hujan time sandeng

panten gi makan, pelamin kena serbu


Sedara
<>
Parit Hj Ali,Parit Raja
Pelaminan

Tol! Org Johor kebanyakannya macam nie,hee..
dari depan jalan sampai depan pelamin, nie adalah tol kelima
last tol!

Finally~

Adah dan Wan
Muar*060310

Adah adalah kawan fesbuk aku
suka tgk wedd day adah..merahhhhh u

Nie la 1st time aku jumpe adah...
tengs adah sbb invite akak..=)


Lyn dan Edi
Parit Raja

Pelamin oleh Seri Mempelai Pt Raja

Happy wedding lyn!!

Lan dan Fatiha
Sri Gunung Pt Raja

 lan juga kawan satu kampung buah hati aku...cantek wedd lan kaler purple...weee

 semoga bahagia! ^_~

Nana dan Hakim
Nana dan hakim satu sekolah aku dulu, mase nana nak tunang, aku terkejut jugaklah bila tau dia nak tunang ngan hakim, hehe...ye lah kan, jodoh pertemuan semua Allah yg aturkan...
oh..
 nie wedding sblh hakim, sehari sebelum majlis sblh nana, aku tak dapat pegi, sebab buah hati kerja, aritu sib ade jumpe kwn pompuan...ade rehan dan pijot! lame tak jmpe mereka
bilalah turn rehan n pijot yep..kikiki

 bergambar dgn nana lepas dia mkn beradab

Adi Fadlee & Intan
Solok,Bt Pahat

Lame dah lost contact ngn adi, last jmpe mase last day skolah la...
jumpe2 je dia da kawen, trus dia invite g wedd blah dia..

ni je gambar yg aku ade...sebab dtg dah petang sangat,,,!haha

Okeh semua, itu aje dr aku..haha..kalau ade pasangan2 yang aku tertinggal, nanti aku update semula ye...
pada mereka2 di atas..
'selamat menempuh alam perkahwinan, enjoy n semoga korang bahagiaaaaa selamanya!'
yeayyy!

ok dah abes..hehe~