saat paling indah

20100917

Salam Aidilfitri!

selamat hari raya buat semua..maaf zahir batin ye
harap-harap belum terlambat, busy beraye lah...ni pon ade free time kejap jek,
cepat-cepat aku on laptop. nak post entry raye punye pasal...hihi

tahun nie, yang tak bestnye, abang sulong aku sefamily tak dpt beraye kat umah mak, sebabnye tak dapat cuti lame, kalau balek hari pon mereka tentu penat bukan nye dekat, lagi plak naik2 cuti beraye je min dah start exam upsr...huuu~ nak buat mcmane, dengar suare jelah pagi raye tu..
yang ade pagi raye tu, kami di dalam gambar ajelah, family aku tak besar, ade mak dan dua orang abang je...apepon, syukur alhamdulillah dapat jugak meraikan bulan syawal dengan family..eh, kejap jek...ni dah tahun kedua aku beraya dengan adanya suami.... ^_~

buah hati tak siap bersamping lagi..lg satu color baju sekaan2 curtain kan...mmgla aku yg pilih, tapi sbnrnye tak same, dlm gmbr bole plak lebeh kurang kan..sorry ye yayang

ini choco raye..hihi, sajek je gatai order..nak order? meh klik sini

20100904

Biar Mati Anak, Jangan Mati Adat...ea?

Wahhh..tengok tajuk, macam nak berdiskusi tentang itu kan...haha...
tak tak,aku tak pandai nak menaip panjang-panjang leborrr..
nak cuit siket aje....

Budaya kita memang banyak adat, orang cina pon ade adat kan...hehe, tapi aku takmola sebut pasal adat cina, aku tak tau...

ni, orang-orang kata, pasal adat... zaman moden macam nie pon maseh ramai yang tak lepas pandang pasal adat, tak kira lah dalam ape jua sekalipon... aku tau, ade adat yang mendatangkan kebaikan..dan ade jugak yang tidak kan,

Nie..pasal adat...ikut kan adat, ade orang tangguh utk berkahwin tau?
macam2...
tak boleh ke adek beradek nikah dalam tahun islam yg sama??
yang aku pernah dengar, kakak dan adek perempuan tak boleh nikah dlm tahun islam yg sama...
fineee,
tapi, ade jugak yang kata...kakak dan adek lelaki juga tak boleh nikah dlm tahun yang same...
kenapa ya??

korang faham tak cita aku..kalau tak faham,mahap ye..mgkin ayat aku salah ke
-_-'