saat paling indah

20091022

k.a.w.a.n

Tetiba hari ni...teringat kat mereka di bawah ni. Banyak kenangan dengan mereka2 ni..yang manis mahupun yang pahit.. 'Rindu aku kat korang!'...

mase ni makan-makan kat KFC Pasir Gudang errr...Sem berapa aku tak ingat..

Aritu mase majlis kahwin aku, tak semua yang dapat datang, aku paham mereka ade komitmen lain..pada mereka yang hadir.. 'terima kasih atas kehadiran korang yang sama2 memeriahkan majlis aku, nanti bila giliran korang, insyaAllah aku datang!' (kalau diundang ;p)

seri, ayu, ezad, zana dan mai


** bukan mereka berlima aje, ade lagi..apiz, nana dan awin. Maaf, gambar korang takde dalam pendrive, nanti balik aku cari dlm CD, pastu aku upload okehhhh ;p


20091021

Danga Bay Part 1

Lepas majlis rumah Adibah, aku dan suami jalan2 kat bandar JB, pastu tak tau nak kemana..dia ajak ke Danga Bay..jalan2 dan mengisi perut...(kat umah adibah makan sikit aje...ni kira Dinner la,hehe).
Ini adalah buat pertama kalinya aku ke Danga Bay memegang status isteri bersama dia yang bergelar suami!
Hehehe, da tak tau dah nak taip ape..layanla gambo2 di bawah yerk.. aku tak masukkan semua..sikit2 jerk



Rumah Limas


Tak tau la cafe ni memang tutup aritu atau memang dah tutup terus



cantikkk...kalau dapat rumah macam ni satu...kan best!


aku selepas 2 bulan 11 hari mendirikan rumah dan tangga

Rumah Mersing

Rumah Kota Tinggi

Abaikan badan aku yang semakin berisi..erk

aku dan dia *wink*

Night View

bestnye kalau dapat satu nih


Danga Cruise 8

time nih dah nak balikkkk

('_*)

20091019

Adibah's Wedding




Slm semua...arini 29Syawal...last raye..ye ke last..esok 30 syawal...kalau ikutkan puase..29 hari je..so, arini kira last ke tak??
Back to my title..Adibah's Wedding,hari ini 18 Okt 09..aku dan suami pergi majlis persandingan Adibah kat Pasir Putih Pasir Gudang ( bukan Pasir Putih Kelantan ea). Adibah adalah classmate aku mase kat Poly dulu.. dari kat Poly aku tau dia memang dah berkawan ngan suami nya itu..(hehe..maaf ye aku tak tau name suami adibah ni).

Bertolak dari rumah lebih kurang 1.15pm cam tu lah, so..sampai2 aje pengantin lelaki dah mula berarak.. layanlah ye, gamba2 yg ada..aku tak banyak snap sbbnya ramai sgt owg yg snap gambar si adibah nie...maklumlah..ratu sehari..

kesian mak andam tu..half jek muke dia..sorry..

Diba pilih kaler apple green, semua hijau, pelamin hijau, baju hijau,baju family dia pon hijau... green wedding! hehe..

see..toll gate girls pon hijau :p

si pengantin lelaki

beginilah adat Johor..kebiasaannya akan ade 'duit tol' itu sebelum si pengantin lelaki dapat naik ke pelaminan

akhirnya... :p~ malu2 nampaknya mereka

ucapan aku untuk Adibah dan suami..semoga korang hidup bahagia bersama hingga ke hujung nyawa..amin. Pulang sekitar jam 3.30pm..hehe tp bukannya pulang terus ke rumah..aku dan suami pusing2 sekitar JB..last2 pegi Danga Bay...lame dah tak pegi...

Entri ke Danga Bay akan di upload kemudian..untuk upload gambar entri ni pon..macam bercinta ngan pc!!adoiiyai

:p






20091018

Birthday

Happy befday yang!
^_~


ini la befday cake utk suami, sambut mase buat open house aritu..hehe
bz sangat agknye sampai aku lupe nak snap gmbr.. gambar ni pon amek kat blog baker, sape lagi...kak alice dan adeknye zac.. same ngan cupcake utk raye tu,
sedap stoberi cake ni...
yummy!
daaa~
 
 
update: kak alice da update blog dia... cuppacakeblicious

20091017

Clutch Bag

Sekarang aku sedang mencari clutch bag... tak kira la berjenama atau tidak... aku ni tak la terlalu mementingkan jenama, ada jenama atau tak, keduanya aku pakai.. asalkan cantik dan berkenan dihati...
cantik kan..hitam sentiase di hati...senang nak match dengan apapon kaler baju
nice to see!!!

20091013

Hari Indah...sangat indah pada aku!!!!!!!

meh tengok meh, gambar penganten da basi..hihi, aku malas dah nak cot cet panjang-panjang, kita tgk gambar je lah ye...yang di bawah je yang aku mampu upload, kang aku upload semua, ade plak yang muntah pink!hehe, lagi plak line internet tak brp nak lajus..

jom, aku belanja tgk gambar mjlis aku yg tak seberapa ni yep..

lokasi: Rumah emak kesayangan
tarikh: 080809
andaman: Umizie Andaman, Parit Yaani.
ini mak kesayangan aku! dan sebelah tu cik mai...pengapit pd hari itu
tengkiuk sbb datang, idut dan yana
nyummy! my 3 tiers cake and cupcake!

 

my bloved brother!


main table .. my purplepink!
inilah adat orang johor, tol! ini adalah 1st tol

2nd tol, dekat pintu pagar rumah
3rd tol depan pintu masuk
4th tol, depan pelamin..ni 2 awek manes dan tgh tu preggy mommy
last tol, yg kelima...phewww, lima tol...last tol nie ada mahal sikit ye, mak andam mesti mintak lebih, 
kalau bg note yg kaler pepel tu pon, dia takkan bangun...tak cukup.

dah lepas tol, amek2 gambar...pastu mase utk makan!
aku takde merenjis-renjis ye, sebab mlm sebelum da buat malam berinai..
gambar mlm berinai ada kat bawah,adalah 3 4 keping..hihi




ni gambar malam berinai..


ini baju jawa...
aku bukan jawa ye,aku banjar, kat bridal kak umi, takde baju banjar..kikiki

baju ape ek nie..emmm..cik siti wan kembang eh
hahah,mmg kembang pon aku,nama jek bukan siti..

okeh,dah2..ini jek..muntah pink tak..mahap la ye, bukan menunjuk, mengada2 atau ape2...just nak share jek...owh ye, sbnrnye ade lg sepasang baju, kimono...mane ntah gambarnya...hehe
alhamdulillah, semuanya dah selesai. terima kasih pada mak, abang, akak ipar, sedare2 dan jiran2 yang banyak tolong utk majlis nie.

terima kasih utk buah hati saya jugak..
^_~

semuanya adalah hasil tembakn abang sendiri,abg zaini dan kawan beliau, abang zaini
terima kaseh banyak2!

Baby Boy & Cupcakes

Sabtu lepas 10hb..sepatutnya aku pegi majlis bertandang Meen kat Labis, tapi mase tgh bersiap2, sedare aku datang pulak..nak tinggalkan tak sedap, lagipon mak aku sorang kat umah..tak jadilah aku pegi. aku beli paper bag mase kawen dgn dia la. btw, tahniah Meen.

Petangnya tu plak, lebih kurang pukul6.15, aku ke rumah Emmy ( Emmy adalah kawan sekelas mase sekolah rendah dulu) beraye dan sekali tengok baby boy dia. Namanya Danial (nama pendek aje aku ingat, name panjang lupe, heh), anak yang pertama pulak Dania...umur nya hampir 2 tahun..bestnya dapat sepasangkan. Sebenarnya Danial lahir 6 ogos, sehari sebelum majlis nikah aku.

Untuk Emmy and family, aku bawakkan cupcakes. aku order dari Lina. Nak order? klik di sini.

Mase pergi rumah Emmy, aku tak bawak camera sebab nak cepat. Jadi disebabkan itu jugak, aku tak dapat snap pic cupcakes tu, amek cupcakes kat rumah Lina terus pergi rumah Emmy. Jadinya gambar kat atas ni aku amek dari blog Lina.(Sorry ye Lina, i amek... ;p )

Okehh..untuk Emmy, Tahniah ye..semoga dapat baby lagi pasni!! :) (aku ntah bile, blom ade rezeki kot)



20091011

My Mini Open House And Birthday


Tengok tajuk kat atas tu..nape Mini? sebabnya semalam (9hb),aku buat kecil kecilan dan aku tak menjemput ramai orang, hanya opismate, jiran2, sedare dan kawan2 terdekat. Mohon maaf ye pada mereka yang aku tak jemput. InsyaAllah raya tahun depan, jika panjang umur dan murah rezeki, aku akan jemput kalian semua.


Mini Open House aka majlis makan-makan ni pada mulenye aku tak plan nak buat macam ni pon. mulenye cume plan nak ajak kawan2 opis makan2 je..ikutkan petang tu la. tapi bile discuss ngan my hubby (cewah!!), dia kate ajak malam la, sebabnya dia nak ajak kawannya jugak..


Menu pada malam tu, Nasi Impit, Lodeh, Sambal Goreng, Rendang Ayam, Daging Masak Merah, Ayam Masak Cili Api dan Sate. Cuma sate dan daging masak merah tu aku order yang lain aku, mak dan akak ipar yg buat.


Mase malam tu aku ade order cupcake dari Kak Alice Sri Medan. Tema cupcakes adalah Rayaaa!! hehe, mestilah..kan raye.. Yang sedihnya, malam tu aku dan suami tak sempat nak snap gambar walau pon sekeping kerana sibuk melayan tetamu...

~Gambar-gambar di ambil dari blog Kak Alice~



okeh dear...Selamat Hari Raya!!!






kejap,kejap



?



?



?



?



?



?



tengok kat atas... tajuk My Mini Open House And Birthday.. tapi, takde pon citer pasal birthday?



hehe...pasal birthday tu..next entry ok, aku tak dapat meneruskan menaip ketika ini, sebabnya..internet buat hal...jap ok jap tak, aku sentiasa bercinta ngan PC nih..adoiii.



Birthday sape? birthday aku????!!! Ohh...



ok. Bye! ;p

20091008

Dua

"aku ingin engkau slalu..hadir dan temani aku...disetiap langkah yang meyakini ku, kau tercipta untukku.. sepanjang hidupku..."


Dua bulan sudah usia perkahwinan kami... semoga kebahagiaan antara kami kekal hingga ke hujung nyawa.. amin!